Total Pageviews

Saturday 31 March 2012

Velika noč

Pomlad se prične s prav lepim praznikom - veliko nočjo. Zopet bomo barvali jajčka in kupovali čokoladne pirhe.
Da bi poklanjanje pirhov popestrila, sem pripravila te košarice, ki sem jih našla na internetu. A samo v italijanščini ain angleščini.
Pa nič zato, saj je izdelava nazorno prikazana. V iskalnik sem vtipkala besede "il cestino per le uova pasquali" ali "easter basket". Našla sem jih veliko, izbrala pa tele.

Wednesday 21 March 2012

Sirup iz regratovih cvetov

Že nekaj dni redno nabiram regrat, ki se ga nato vsak dan dobesedno nabašemo. K sreči živim na vasi in ga nabiram v oljčnih nasadih, kjer ni ne mestne umazanije, ne škropljenja. Sedaj pa je regrat zacvetel, vse je prelepo rumeno, pa sem se namenila pripraviti regratov sirup. 
Nabrala sem približno pol koligrama regratovih cvetov, 
jih oprala in posušila, cvetne lističe ločila od čašice

in jih v 3 litrih vode prekuhala.
Uporabite lahko cel cvet, vendar bo sirup zaradi čašice malo pogrenil. Po 20 min kuhanja sem maso precedila, ponovno dala na štedilnik, dodala 1,5 kg sladkorja, sok 2 limon in kuhala še 30 minut. Še vroče sem nalila v steklenice s hermetičnim zamaškom, steklenice pokrila z deko, kjer se bo sirup počasi ohladil. Z razderčenim si bomo gasili žejo, lahko pa ga zlijemo tudi v čaj in z njim lajšamo kakšno prebavno težavo ali prehlad.

Monday 19 March 2012

Kvačkana bombažna dekica

Končno sem le pripravila opis za to dekico, kar je bilo težje, kot pa sama kvačkarija. Upam, da je razumljiv. Pa na delo!

Sunday 11 March 2012

Vreča za dojenčka II

Še ena vreča - enaka prvi, le da je ta narejena brez šivanja (razen zadrge).

In opis.

Friday 2 March 2012

Copatki za dojenčka

Našima dojenčkoma, ki sta na poti, bodo prav prišli tudi takšni copatki.


Zanje sem porabila nekaj gramov volnice in približno pol ure časa. Pa še to, kar je meni najbolj všeč - ni šivanja. In opis