Total Pageviews

Wednesday 4 April 2012

Šparglji, blušč, lobodika - spomladansko zlato

Mmmmm, pravkar sem pokosila špargljovo pašto/rižoto. Ker je drugače ne morem deliti z vami, naj vam povem, kako sem jo pripravila. Zjutraj sem se najprej odpravila po šparglje. Ni jih še veliko, morda jih bo prinesel dež, ki pravkar pada, a za kosilo za dva jih je dovolj. Našla sem še nekaj blušča, lahko pa uporabimo tudi lobodike, ki pa bodo zrasle čez kakšen mesec.
 
 
(šparglji, lobodika, blušč)
Narezala sem jih na manjše koščke (režemo, dokler je rastlina mehka), jih par minut pocvrla na olivnem olju
dodala riž in ga zalila z vodo, v kateri se je namakal (uporabljam namreč rjav riž)

Preden se je riž popolnoma skuhal, sem kar v ponev dodala nekaj surove pašte, zalila z vodo, posolila in kuhala, dokler se ni skuhalo do "al dente".
Kuharijo sem prelila s smetano (sladko, ali tisto za kuhanje) - približno 1 dcl), odmaknila s štedilnika in pustila, da se "paca" še kakšnih 5 minut, dala na krožnike in potresla riban parmezan.
Vse smo pojedli, pa še krožnik polizali.

1 comment: