Total Pageviews

Thursday 30 June 2011

Kaktus

Kaktusi mi dolgo niso bili všeč, srečanja z njihovimi bodicami so se navadno končala zelo boleče. Nato pa jih je začel moj sin zbirati. Najprej jih je kupoval, pa menjaval s prijatelji, celo s teto iz Kranja in doma se jih je nabralo kar nekaj. Seveda sem zanje skrbela jaz. Tako sem spoznala, da so to pravzaprav posebno lepe rože, predvsem s prelepimi, a žal kratkotrajnimi cvetovi, zato pa toliko bolj cenjenimi. Tudi sama imam na mizi "skledo" kaktusov, a med njimi je samo eden enkrat zacvetel. Bom še počakala.

Tole pa je kaktus moje sosede: 
Nič posebnega, dokler ni takole pognal popke in nato zacvetel:


Narava je znala enakomerno porazdeliti lepoto! Samo najti se jo moramo naučiti.

Tuesday 14 June 2011

Jopica s kapuco

Draga soseda Minca mi je zoper prinesla kup volne, ki ji je ostala od njenega pletenja. Iz nje sem že pred kakšnim mesecem spletla to jopico, potem pa je delo zastalo - kriva je bila zadrga. Danes pa sem se prisilila in jo le prišila, da bom jopico oddala. Namenjena je Tristanu. Opis zanjo je tu

Friday 10 June 2011

Poletna spalna vreča

Poletje prihaja in z njim visoke temperature. Tudi spalno vrečo za malega nemirneža jim bo treba prilagoditi.

Zanjo sem kupila bombažno blago za rjuhe in najprej sešila vrečo velikosti 60X80 cm. Na sredini sprednjega dela sem všila zadrgo, na vrhu pa napeljala elastiko, ne pretesno, tako da je bila odprtina za nekaj centimetrov širša od obsega njegovega prsnega koša.
Za naramnice sem odrezala pas dolg 50 cm, širok 15 cm. Po dolžini sem ga zapognila na polovico in prešila, da sem dobila 3 tunele. Vanje sem napeljala elasike in konce prečno prešila. Naramnice sem prišila na vrečo in tukaj je: