Total Pageviews

Monday 27 December 2010

Pulover z medvedkom


To je puloverček, ki sem ga spletla za mojega malega Tristana. 
Uporabila sem volnico za otroke, ki je antialergijska, ne pika in se ne mucka.
Sme se jo prati v pralnem stroju. 
Čeprav Tristan še ne izbira sam, kaj bo oblekel, upam,
da bo puloverček rad nosil, saj ga bo medvedek prav gotovo dobro grel.
Opis za izdelavo tega puloverčka dobite tu. 

Thursday 23 December 2010

Še ena pleter-fanka

Pred nekaj dnevi se mi je oglasila prijateljica Irena. Piše, da je na mojo pobudo, tudi sama napletla nekaj daril za svoji dve vnučki, šale in gamaše.
Me veseli, Irena, pa kar tako naprej, vnučkama pa naj bo v tvojih kreacijah toplo, zato ker so volnene, pa tudi zato, ker jih je spletla babica.


Tu je slika Ireninih pleterij.

Monday 20 December 2010

White Christmas

Božični prazniki so pred vrati in voščila, tradicionalna ali po elektronski pošti, kar dežujejo. Če bi bila "uglašena", bi kar sama zapela ta prelepi WHITE CHRISTMAS. Ker pa moje glasilke že škripajo, bom to čast prepustila temu lušnemu zborčku.


Vsem, ki se bodo ustavili na tej strani, pa bom voščila VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE.  

Sunday 19 December 2010

Večna belo-modra kombinacija


Pa je res večna ta belo-modra kombinacija!
Tokrat bom iz bele in temno modre volnice "Pisolo" spletla Eriku jopico. Opis za izdelavo jopice najdete tu. Jopico pletemo v enem kosu, ni šivanja. Trup pletemo v enem kosu, ki ga razdelimo v predelu podpazduhe. Ramena združimo s kvačko, za rokave naberemo petlje ob razporku ob podpazduho, enako naberemo petlje ob robu obeh sprednjih delov in za ovratniček. Volna je 100%, ki pa se jo sme prati v pralnem stroju. Pa na delo! 

Wednesday 15 December 2010

Veseli december

V december smo že globoko zakorakali, tako globoko, da se je nekaterim že začelo vrteti. Sprašujem se, če se ni zvrtelo tudi moji sestri in njenemu možu, ki sta nam tako voščila. Onadva bosta praznike preživela visoko v Dolomitih in tam morda srečala zaresnega dedka Mraza na zaresnem severnem jelenu ali jelenki....
Kakorkoli že, hvala za voščila in
VESEL BOŽIČ TER SREČNO NOVO LETO TUDI VAMA!

Wednesday 8 December 2010

Mincino posteljno pregrijalo "za dušo"

Soseda in prijateljica Minca me je danes razvesila s tem el. pismom, ki ga objavljam.
Hvala Minca!

Ker je ravno grozljivo siv in turoben dan, ti ga bom malo polepšala. S svojimi pleterijami si me izzvala, da se malo pohvalim tudi jaz. Eni telovadijo, drugi tečejo, jaz pa poleg sprehodov z našim prelepim Dikom, kvačkam pletem, rada tudi kuham in pečem. Tokrat ti pošiljam idejo za posteljno pregrinjalo. Povem ti, da se ga splača narediti, saj odkar ga imam, je postelja pospravljena vsak dan. Še prej ti čestitam za tvoje prelepe izdelke, prav potrudila si se, da bodo tvoji vnučki drugačni od standardnega povprečja.
Moje pregrinjalo je sestavljeno iz reliefnih medaljonov - devetdeset jih je - in fantazijskega vzorca.
Fantazijski vzorec je povzet iz knjige "ABC KVAČKANJA", stran 41, srednji vzorec. Na pregrinjalu je v zeleni barvi v dveh progah.
Za  izdelavo reliefnih medaljonov sem se poslužila knjige: "ENCIKLOPEDIJA ROČNIH DEL" avtorice Judy Brittain,na strani 148: vozličasti kvadrat. Jaz sem namesto šestih krogov nakvačkala deset, tako da sem imela v predzadnjem krogu po pet vozličev na vsaki stranici.
Kvadrate sem med seboj sproti povezovala in sicer: 1 šibična petlja v spodnji kvadrat - 1 šibična petlja   zgornji kvadrat - 2 verižni petlji - ponavljaj do konca kvadrata -podobno poveži kote.
Poljubno sestavi število kvadratov, ki si jih skvačkala večbarvno ali enobarvno plus fantazijski vzorec. Zgornjo in spodnjo stranico obkvačkaj s pikoti, za obrobo na obeh straneh pa izberi najljubši vzorec za obrobe.
Malo potrpljenja, obilo dobre volje in čez priližno tri mesece se ti bo nasmehnil čarobni izdelek.
Lep pozdrav, Minca!

Sunday 5 December 2010

Simon's Cat 'Snow Business', rojstni dan in Miklavž



Zima je tu, čutimo jo tudi v Sv. Antonu. Snega žal ni, po hribu pa vije ledena burja. Tak mraz verjetno burja pobira po Slavniku in bližnjih hribih, ki so že lepo pobeljeni. Paše sedeti v topli sobi in piti čaj, brati, gledati televizijo. Jaz seveda pletem darila, bližajo se prazniki in rojstni dnevi mojih vnučkov. Deževnica, ki se je nabrala v čebrih, je dobila leden pokrov, Ronček pa kar sili ven in poležava na travi. Mah, kdo bi ga razumel!

Image Hosted by ImageShack.us
Jutri pride Miklavž, s seboj bo našemu Tristanu prinesel tudi prvi rojstni dan. Revček je tako ubog te dni, zobki silijo na dan in njegove dlesni so otečene. Kljub temu se nam prisrčno nasmeje, ko ga pokličemo. 
Karolina in Erik nimata teh problemov, čeprav tudi Erikova usteca še niso napolnjena.
 
  VSE NAJBOLJŠE, TRISTAN!