Total Pageviews

Wednesday, 8 December 2010

Mincino posteljno pregrijalo "za dušo"

Soseda in prijateljica Minca me je danes razvesila s tem el. pismom, ki ga objavljam.
Hvala Minca!

Ker je ravno grozljivo siv in turoben dan, ti ga bom malo polepšala. S svojimi pleterijami si me izzvala, da se malo pohvalim tudi jaz. Eni telovadijo, drugi tečejo, jaz pa poleg sprehodov z našim prelepim Dikom, kvačkam pletem, rada tudi kuham in pečem. Tokrat ti pošiljam idejo za posteljno pregrinjalo. Povem ti, da se ga splača narediti, saj odkar ga imam, je postelja pospravljena vsak dan. Še prej ti čestitam za tvoje prelepe izdelke, prav potrudila si se, da bodo tvoji vnučki drugačni od standardnega povprečja.
Moje pregrinjalo je sestavljeno iz reliefnih medaljonov - devetdeset jih je - in fantazijskega vzorca.
Fantazijski vzorec je povzet iz knjige "ABC KVAČKANJA", stran 41, srednji vzorec. Na pregrinjalu je v zeleni barvi v dveh progah.
Za  izdelavo reliefnih medaljonov sem se poslužila knjige: "ENCIKLOPEDIJA ROČNIH DEL" avtorice Judy Brittain,na strani 148: vozličasti kvadrat. Jaz sem namesto šestih krogov nakvačkala deset, tako da sem imela v predzadnjem krogu po pet vozličev na vsaki stranici.
Kvadrate sem med seboj sproti povezovala in sicer: 1 šibična petlja v spodnji kvadrat - 1 šibična petlja   zgornji kvadrat - 2 verižni petlji - ponavljaj do konca kvadrata -podobno poveži kote.
Poljubno sestavi število kvadratov, ki si jih skvačkala večbarvno ali enobarvno plus fantazijski vzorec. Zgornjo in spodnjo stranico obkvačkaj s pikoti, za obrobo na obeh straneh pa izberi najljubši vzorec za obrobe.
Malo potrpljenja, obilo dobre volje in čez priližno tri mesece se ti bo nasmehnil čarobni izdelek.
Lep pozdrav, Minca!

No comments:

Post a Comment